In ieder badje een ander schatje

Blijspel in 3 bedrijven

Bezetting 5 dames en 3 heren



 

Korte inhoud:
 
Het zal je maar gebeuren dat je een klusjesman laat komen om een defect badkamerslot te repareren en dat die dan op het ‘geniale’ idee komt om je flat een doorverbinding te geven, via diezelfde badkamer, met de flat van je buurman. Goed bedoeld natuurlijk, en ’t zou immers uitstekend te pas kunnen komen bij ziektes en andere ongemakken, maar het pakt allemaal anders uit dan voorzien was. Dat ervaren ook de twee goede vrienden, vrijgezellen nog, maar niet zo van harte, zoals blijkt. Zij zijn de bewoners van dat flatje naast elkaar. Nu heeft die ene een ietwat dominerende suikertante die persé wil dat hij eerst getrouwd is voordat zij haar testament ten gunste van hem wil laten opmaken. Dat wordt de bron van een heleboel ellende. Zeker als er meisjes in het spel komen. En als blijkt dat de vrouw van de klusjesman een goede vriendin is van de moeder van een van die meisjes. En vooral wanneer ook nog de verkeerde de klappen krijgt als de moeder 
– geassisteerd door de klusjesvrouw -   verhaal komt halen en de suikertante haar neef in de armen ziet vallen van het meisje dat zij eigenlijk niet zo geschikt vond om voor de nakomelingen te zorgen...     Ga er maar eens aan staan!
 
Rolverdeling:
 
Jos Hennekam -  vrijgezel. (zij het niet overtuigend)   ca. 28 jaar
Johan Dreesman -  zijn buurman. (ook vrijgezel, is heel wat consequenter)   ca. 26 jaar
Lenie Wijsgeer -  "vaste" vriendin van Jos,   ca. 21 jaar
Monique Visser -  "losse" vriendin van Jos.   ca. 23 jaar
Gerda Dreesman -  de suikertante van Johan.   ca. 58 jaar
Tante Leen -  Monique's moeder,   ca. 50 jaar
Gijs de Mol -  een W.A.O.'r met gouden handjes.   ca. 58 jaar
Truus de Mol -  zijn wederhelft.   ca. 54 jaar
 
 
 
Toneel:
Een, met nette meubeltjes ingerichte, woonkamer van een vrijgezellenflat.  Gewone huiskamertafel met vier stoelen in het midden. Klein bergmeubel aan de linker kant. Een radio op de achtergrond.
Daarnaast een twee-zitsbankje. Op de voorgrond links een z.g. "open" ingang naar keuken en slaapkamer en flatingang. Naast deze ingang, duidelijk te zien, een flattelefoon en een kalender. Aan de rechterzijde, twee identieke deuren die naar de zaal openslaan. Daartussen een theemeubel of iets dergelijks. Voor de flatdeur gebruikt men een ding-dong-bel. Voor de flattelefoon een zoemer.
 
 
Namen en links:
Onderstaand enkele namen en links van toneelverenigingen die    " In ieder badje een ander schatje "     eerder hebben opgevoerd.
 
 
Toneelvereniging   Rapalje   uit Zoetermeer  
 
Toneelvereniging    Z.A.T.   uit Zuidhorn
 
Toneelvereniging   “ Dwars “     uit Rotterdam
 
Toneelvereniging   “ Ontwikkeling en Vreugd “     uit Hazerswoude
 
Toneelvereniging   “ Kunst naar Kracht “    uit  Wolvega
 
Toneelvereniging   “ Uit de bocht “   uit Oirschot